Indeling en speelschema's van de deelnemende teams minimaal een week van te voren gepubliceerd.
Alle teams spelen 6 wedstrijden in de poulefase.
De nummers 1 t/m 6 in de poule spelen 2 wedstrijden in de eindfase.

De nummers 7 in de poule spelen nog 1 wedstrijd in de eindfase.
Deze wedstrijd kan eventueel in onderling overleg verlengd worden.

De wedstrijdduur bedraagt 15 minuten. In geval van blessures blijft de tijd gewoon doorlopen. De wisseltijd tussen wedstrijden bedraagt 2 minuten; vriendelijk verzoek het veld na het eindsignaal zo snel mogelijk te verlaten.

Gedurende de eindfase bedraagt de wisseltijd 7 minuten in verband met eventuele strafschoppen.

Scheidsrechters wordt gevraagd om wedstrijden gelijktijdig te starten en te beëindigen.
De scheidsrechter fluit het daadwerkelijke start- en eindsignaal.

De eerstgenoemde ploeg trapt af en speelt aan de kant van de hoofdtribune.

TOPtoernooi - Veldformaat

De wedstrijden worden geleid door een pupillenscheidsrechter.

Het toernooi staat open voor spelers die geboren zijn van 1-1-2012 tot en met 31-12-2012. Dispensatiespelers zijn bij B.V.O. teams niet toegestaan. Voor de eigen SV Haslou teams wordt een uitzondering gemaakt: Hier geldt 1-1-2011 en meerdere dispensatiespeler om de B.V.O. teams voldoende weerstand te kunnen bieden.

Tijdens het toernooi mag er onbeperkt gewisseld worden in het wisselvak.

Gedurende het toernooi worden gele en rode kaarten gehanteerd bij onsportief gedrag.
Bij een gele kaart mag de betreffende speler 2 minuten niet aan het spel deelnemen.
Bij een rode kaart mag de betreffende speler de rest van de wedstrijd niet meer deelnemen en beslist de organisatie over verdere deelname aan het toernooi naargelang de ernst van de overtreding.
In beide gevallen mag de speler niet vervangen worden en speelt het betreffende team dus met een speler minder.

Elk team is verplicht de wedstrijd op tijd te laten beginnen. Is het team niet op tijd aanwezig, dan wordt de tegenpartij als winnaar beschouwd met een uitslag van 3-0.

Bij gelijke clubkleuren of bij clubkleuren die slecht van elkaar te onderscheiden zijn, moet de ploeg die in het programma het eerste vermeld staat, in een shirt met een afwijkende kleur verschijnen, danwel een hesje aantrekken. Bij twijfelgevallen beslist de scheidsrechter.

Het aantal punten per team is beslissend voor het bepalen van de eindstand. Per gewonnen wedstrijd krijgt men 3 punten. Voor elk gelijkspel 1 punt. Eindigen 2 of meer teams gelijk, dan beslist het onderling resultaat. Is onderling gelijk gespeeld, dan beslist het doelsaldo en vervolgens het aantal gescoorde goals. Indien ook het aantal gescoorde goals gelijk is, worden er strafschoppen genomen om tot een beslissing te komen. En wel 3 strafschoppen per ploeg door 3 verschillende spelers. Is het na de serie van 3 strafschoppen nog gelijk, dan wordt om en om een strafschop genomen en de ploeg die het eerst mist na een gelijk aantal beurten is de verliezer.

Ook in de eindfase wordt bij een gelijke eindstand de winnaar bepaald op basis van de eerder genoemde strafschoppen.

Indien een doelsaldo mede ontstaan is door wangedrag van de tegenpartij, dan beslist de organisatie, in overleg met de scheidsrechters, over de geldigheid van de uitslag. De beslissing van de organisatie is dan bindend.

In gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de organisatie. Beslissingen van de organisatie zijn bindend.

Voor dit toernooi zijn prijzen beschikbaar gesteld voor het beste team, de speler van het toernooi en de winnaar van de penalty shoot-out.

Officials en spelers die aan het toernooi deelnemen, dienen zelf een verzekering af te sluiten tegen ziekte en ongevallen.

Alle televisie- en radio-rechten behoren toe aan de organisatie.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!