Haslou

Toernooi Reglement editie 2022

Indeling en speelschema's van de deelnemende teams worden een maand van te voren gepubliceerd.
Alle teams spelen minimaal 5 wedstrijden.

De wedstrijdduur wordt een maand van te voren gepubliceerd is afhankelijk van het aantal deelnemende teams en speelschema. In geval van blessures blijft de tijd gewoon doorlopen. De wisseltijd tussen wedstrijden bedraagt 1 minuten; vriendelijk verzoek het veld na het eindsignaal zo snel mogelijk te verlaten.

Wedstrijden worden gelijktijdig gestart en geëindigd.

De eerstgenoemde ploeg trapt af en speelt aan de kant van de hoofdtribune.

Er wordt gespeeld volgens de KNVB 8 tegen 8 spelregels, zoals beschreven op https://www.knvb.nl/downloads/bestand/14647/infographic-8-tegen-8

TOPtoernooi - Veldformaat

De wedstrijden worden geleid door een pupillenscheidsrechter.

Het toernooi staat open voor spelers die geboren zijn van 1-1-2011 tot en met 31-12-2011. Dispensatiespelers zijn bij B.V.O. teams niet toegestaan. Voor het eigen SV Haslou team wordt een uitzondering gemaakt: Hier geldt 1-1-2010 en maximaal 1 dispensatiespeler conform KNVB regelement.

Tijdens het toernooi mag er onbeperkt gewisseld worden in het wisselvak.

Elk team is verplicht de wedstrijd op tijd te laten beginnen. Is het team niet op tijd aanwezig, dan wordt de tegenpartij als winnaar beschouwd met een uitslag van 3-0.

Bij gelijke clubkleuren of bij clubkleuren die slecht van elkaar te onderscheiden zijn, moet de ploeg die in het programma het eerste vermeld staat, in een shirt met een afwijkende kleur verschijnen, danwel een hesje aantrekken. Bij twijfelgevallen beslist de scheidsrechter.

Het aantal punten per team is beslissend voor het bepalen van de eindstand. Per gewonnen wedstrijd krijgt men 3 punten. Voor elk gelijkspel 1 punt. Eindigen 2 of meer teams gelijk, dan beslist het doelsaldo. Is ook het doelsaldo gelijk dan beslist het hoogst aantal gescoorde goals. Indien ook dit geen verschil geeft, is het onderling resultaat bepalend. Indien deze een gelijkspel is geweest, worden er strafschoppen genomen om tot een beslissing te komen. En wel 3 strafschoppen per ploeg door 3 verschillende spelers. Is het na de serie van 3 strafschoppen nog gelijk, dan wordt om en om een strafschop genomen en de ploeg die het eerst mist na een gelijk aantal beurten is de verliezer.

Indien een doelsaldo mede ontstaan is door wangedrag van de tegenpartij, dan beslist de organisatie, in overleg met de scheidsrechters, over de geldigheid van de uitslag. De beslissing van de organisatie is dan bindend.

Voor dit toernooi zijn prijzen beschikbaar gesteld voor het beste team, de speler van het toernooi en de winnaar van de penalty shoot-out.

Officials en spelers die aan het toernooi deelnemen, dienen zelf een verzekering af te sluiten tegen ziekte en ongevallen.

Alle televisie- en radio-rechten behoren toe aan de organisatie.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!