Haslou
Alle teams mogen weer trainen!

Zaterdag 15 januari 2022 t/m maandag 28 februari 2022

Beste vrijwilligers, ouders, spelers, belangstellenden,

De regering heeft de maatregelen m.b.t. corona weer veranderd.
Het bestuur heeft kennis genomen van de vanaf nu geldende richtlijnen. 
Ons sportcomplex is weer open gesteld voor het faciliteren van trainingen voor alle teams, junioren en senioren.
In de bijlage treft u het nieuwe trainingsschema aan, dat vanaf a.s. maandag zal gelden.
(overigens is dat het schema dat aan het begin van dit seizoen in september is opgesteld)
Ook kunt u een document van de rijksoverheid bekijken, waarbij de voorwaarden van het sporten worden opgenoemd.

Trainingsschema 2021 - 2022 versie 2.0

Uit een schrijven van de KNVB d.d. 15-01-2022

We zien het voor iedereen opengooien van de sportbeoefening als een terechte beslissing van het nieuwe kabinet. Eindelijk kan iedereen weer trainen en onderlinge wedstrijden spelen, zowel op het veld als in de zaal, en zonder avondklok.

Het kabinet ziet nu echt in dat sport van essentieel belang is voor een gezonde samenleving. En helemaal in de strijd tegen corona waarbij sporten en bewegen aantoonbaar preventief werkt tegen een ernstig ziekteverloop bij besmetting én actief bijdraagt aan het voorkomen van mentale problematiek.

Wat zijn de nieuwe regels?
Vanaf vandaag, 15 januari is het weer voor iedereen mogelijk om te trainen en het spelen van onderlinge wedstrijden op de club, op het veld én in de zaal, zonder beperkingen in groepsgrootte of tijdstip.
• Kantine mag niet open, wel kan weer het consumptie-afhaalloket worden gehanteerd. Mensen van 13 jaar en ouder moeten daarbij wel een mondkapje dragen.
• Kleedkamers mogen open, op vertoon van een coronatoegangsbewijs (CTB) door sporters van 18 jaar en ouder. Daarnaast dient in de kleedkamer een mondkapje te worden gedragen door sporters van 13 jaar en ouder.
• Voor de binnensportlocaties (zaalvoetbal) geldt dat een CTB is vereist voor sporters van 18 jaar en ouder.
• Publiek is niet welkom.


Vervolg competitie
Dinsdag 25 januari is er weer een nieuwe persconferentie met hopelijk verdergaande versoepelingen. Voor het vervolg van de competitie zetten we nu in op het weekend van 29 en 30 januari. Dit betekent dat alle competitie- en bekerwedstrijden tot en met 28 januari vervallen*. Na de persconferentie van de 25e hopen we meer duidelijkheid over het verloop van de competitie te kunnen geven. In de tussentijd worden verschillende scenario’s uitgewerkt die wij bespreken met de diverse belangenorganisaties.

*met uitzondering van de eredivisie vrouwen veldvoetbal en eredivisie mannen en vrouwen zaalvoetbal.

Wedstrijdfit
Zoals vermeld zetten we in op een zo snel mogelijke hervatting van de competitie. De afgelopen weken hebben met name de senioren voetballers niet kunnen voetballen. Juist voor deze groep is het raadzaam om zo snel mogelijk weer in actie te komen en zich voor te bereiden op de herstart van de competitie. Organiseer (extra) trainingen, interne partijtjes of toernooien om de voetballers weer (wedstrijd)fit te maken voor het vervolg van het seizoen.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!