Haslou
Haslou jo12 kampioen en promoveert naar hoofdklasse
Vrijdag 17 maart 2023

Haslou jo12 is in de derde fase van de competitie kampioen geworden.
Op de laatste competitiedag stond de kampioenswedstrijd tegen de nummer 2 op de ranglijst, FC Geleen Zuid, op het programma.
Eerder in het seizoen werd er door de twee teams nog gelijk gespeeld, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.
Alleen bij winst zou het kampioenschap naar Haslou gaan.

Haslou kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong tegen de eveneens sterk spelende thuisclub en ging met een 0-1 voorsprong de rust in.
Geleen Zuid kwam net iets beter de kleedkamer uit, waardoor vroeg in de 2e helft de gelijkmaker werd gescoord.
Haslou werd vervolgens net iets feller, waardoor al snel de 1-3 op het scorebord stond.
FC Geleen Zuid probeerde in de slotminuten nog terug te komen via de 2-3, maar direct daaropvolgend scoorde Haslou de 2-4 en volgende meteen het eindsignaal.

De feestvreugde bij het team was enorm en uiteraard is het kampioenschap gevierd met een huldiging, waarbij het team zelfs werd gefeliciteerd door een speler van Fortuna Sittard.
Als gevolg van het goede resultaat is Haslou jo12 gepromoveerd naar de hoofdklasse, waar de uitdaging weer een stuk groter zal zijn.