Haslou
7 x 7 voetbal, een extra mogelijkheid ?!
Zaterdag 2 april 2022

Beste lezer,
Vanaf het seizoen ‘22/’23 start de KNVB met het aanbieden van 7x7 Voetbal voor de leeftijdscategorie 18+ mannen. Deze leeftijdscategorie, die geldt voor alle leeftijden boven de 18 jaar, wordt toegevoegd aan de al bestaande leeftijdscategorieën 35+ en 45+.


Veranderende behoeften doelgroep
Het steeds populairder wordende 7x7 Voetbal is het ideale aanbod voor voetballers om toch te blijven voetballen met hun eigen vrienden. Het doel van 7x7 Voetbal 18+ is dan ook het behouden van de voetballers in de leeftijdscategorie 18-34 en de uitstroom bij het bestaande 11x11 tegen te gaan.
Met het verbreden van het aanbod 7x7 Voetbal biedt de KNVB verenigingen de mogelijkheid om senioren voetballers langer te behouden. Met name in de doelgroep 18-34 is de uitstroom van voetballers hoog. Teams vallen uit elkaar, omdat het huidige aanbod niet meer past in het leven de voetballer.

Interesse tot deelname?
Zie jij als club de kansen om te starten met 7x7 Voetbal 18+ en hebben jullie wellicht al een team op het oog? Wij willen clubs de mogelijkheid geven om eventuele interesse in deelname te delen. Op deze manier kunnen wij clubs koppelen en de mogelijkheden van nieuwe competities in kaart brengen. Uiteraard is het ook mogelijk om contact op te nemen met jouw verenigingsadviseur, voor de jeugd is dat Roger Peerenbooms en voor de senioren is het Rob van Lienen. Belangrijk: Dit betreft geen inschrijving. De daadwerkelijke inschrijving van teams vindt pas in juni plaats.

Naast de 7x7 18+ competitie speelt de KNVB ook op andere manieren in op het behouden van oudere junioren/jong volwassenen.  Een van die mogelijkheden is de Onder 23 competitie. Met de Onder 23 competitie in de B-categorie hoopt de KNVB clubs handvatten te geven om jonge voetballers te helpen in de overgang naar uiteindelijk het seniorenvoetbal. De O23-competitie kan worden gezien als een verlenging van het jeugdvoetbal. Mee weten over de Onder 23 competities? Bekijk de pagina op de site van KNVB.nl.

Meer recent Haslou nieuws

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!