Haslou
Proficiat jeugdafdeling !

Zondag 13 december 2020 t/m zondag 31 januari 2021

Proficiat jeugdafdeling!
Met plezier kijken we terug op de voorbije weken en weekenden. Ondanks de stilte van het complex (niet omkleden, niet douchen, geen ouders, kantine dicht), wisten de coaches met de kinderen een ontspannen, sportieve en gezellige sfeer te creëren. Sterker nog en dat willen we benadrukken, de teams JO07 t/m JO15 kregen extra sportieve faciliteiten aangeboden in een periode waarin dat zeker niet vanzelfsprekend is.
Als voorbeeld en als reclameposter kunnen we 12 december nemen. Van half negen tot drie uur waren beide kunstgrasvelden intensief bezet. Het toernooi om de “Nostalgie cup”beleefde zijn 2e dag. De JO11- en JO12 teams werden opnieuw gemixed en de dag kon beginnen op de ingerichte veldjes. Elk team werkte 4 wedstrijden af. Positief is bovendien het feit dat onze intern opgeleide scheidsrechters dit toernooi helemaal hebben geleid. Op 19 december wordt de stand per speler opgemaakt, zo is er een bokaal voor de speler van het toernooi, de beste keeper, de meest waardevolle speler, de sportiefste speler enz. Na afloop, rond kwart voor elf, stond een drankje met een cupcake klaar voor de moe gestreden helden. Intussen druppelden onze jongste teams ook al binnen, de teams JO08-1, JO09-1 en JO10-1 werden gemengd in een afzonderlijk toernooi, en dat gold ook voor de teams JO07, JO08-2 en JO09-2, respectievelijk de Champions League en de Europa League vertegenwoordigend.  Ook deze voetballers en voetbalsters konden hun hart ophalen en voor de eer gaan spelen. Onze huisfotograaf had het er moeilijk mee om te bepalen welke foto het eerst genomen diende te worden. Nadat onze kleinsten hun versnapering en beloning hadden ontvangen en huiswaarts gingen (de ouders hun neus achter het hekwerk gedrukt), kwamen de pubers van team JO13-1, JO15-3, JO15-2 en JO15-1 hun opwachting maken. Voor deze categorie was het extra spannend (de eerste keer) hoe hun team voor de dag zou komen, bv team Frankrijk tegen team Brazilië. Maar liefst 5 matches stonden op het menu, telkens 15 minuten speeltijd met 3 minuten wisseltijd, voor de 44 deelnemers.
Oh ja, de EHBO-post heeft 1 cool pack gedurende de hele dag hoeven uit te reiken voor een pijnlijke duim. Geen wanklank te horen, dus chapeau aan allen voor een geslaagde happening!
Aan het begin van 2021 staan alweer de volgende activiteiten gepland, een instuif voor leden en niet-leden voor  5-7 jarigen (9, 16 en 30 januari) en de Chococup voor JO07 t/m JO12 (als vervolg op dit jaar) op 23 januari!
We vergeten natuurlijk niet om de personen die dit mogelijk hebben gemaakt, uitdrukkelijk te bedanken. De ouders, spelers, coaches, sponsoren (bekers, ranja, cupcakes, wafels, eierkoeken) en last but not least de KNVB die vanuit het “Stimuleringsbudget” ons financieel heeft ondersteund met een fraai bedrag!

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!