Haslou
Een nieuw seizoen, here we come !
Dinsdag 17 augustus 2021

 

logo

Seizoen 2021 – 2022 …………here we come!

Onze vereniging bestaat per 1 augustus 2021 maar liefst 80 jaar! Daar wordt je stil van, de vraag is of we er stil bij staan. We hebben een vervelend en bizar seizoen achter de rug, namelijk vanwege de FC Covid-19. Dan kun je je intussen van alles voorstellen, maar de prettigste voorstelling is en blijft een levendig sportcomplex met lachende kids en druk gebarende coaches, betrokken ouders langs de zijlijn en bedrijvigheid in lokalen en kantine.
Tjonge, wat hebben we dat gemist en nog steeds zijn we niet helemaal van die “angstgegner” af. Het bestuur heeft zich in alle opzichten flexibel moeten tonen om de club zo goed en kwaad als het ging, draaiende te houden. Financieel, sportief en maatschappelijk een nachtmerrie! Inmiddels heeft het sportcomplex al een gedeeltelijke facelift ondergaan; een nieuwe grasmat op het hoofdveld, LED-verlichting om de vorderingen en het spelplezier nog beter te kunnen waarnemen en een nieuwe brouwerij, alvast iets om trots op te zijn.

De trainingsspullen kunnen eindelijk weer uit de kast, je ziet je teamleden weer op regelmatige basis binnenkort, nieuwe gezichten om aan te wennen, maar het zal nog een tijd duren voordat we mogen spreken van “voetbal als usual!”
Samen speel je om te winnen,  verliezen doe je ook samen, maar het gaat uiteindelijk om het spel, nietwaar? Enne …. respect begint bij jezelf, dan kun je dat ook opbrengen voor een ander.

Even terug naar het 80-jarig jubileum. Leden die 80 jaar lid zijn, hebben we logischerwijs niet voor het oprapen, maar het kan wel een levenslange relatie zijn, dat lidmaatschap. Maar ook voor leden die slechts een korte periode deel uitmaken van het ledenbestand geldt, ze doen dat omdat ze sportiviteit en/of gezelligheid met hoofdletters schrijven. Trouwens, hetzelfde geldt voor vrijwilligers. Ieder komt vervolgens met een eigen belang wekelijks naar het complex, maar er is 1 gemeenschappelijk belang, namelijk het spelletje met de bal! Ieder lid is waardevol en van gelijke waarde, het dient nog maar eens gezegd.

Wat een lange aanloop om iedereen succes te wensen bij aanvang van het splinternieuwe seizoen, evenals veel goede en functionele trainingen, veel spelvreugde, met fijne ervaringen die later fijne herinneringen zullen blijken. De meeste teams beginnen in de week van maandag 30 augustus met de eerste training. Het trainingsschema staat op de website en wordt ook verspreid via de contactpersonen en vrijwilligers. Sommige teams kiezen een eigen en/of eerder instapmoment.
De trainers gaan in elk geval de spelers en de ouders op de hoogte brengen van hun idee en plannen, hoe het seizoen op te starten. Dat kan schriftelijk (mail en app) of mondeling door de groep met of zonder ouders een keer vooraf bijeen te roepen. Regels, afspraken en routines worden uitgewisseld, zodat aan de voorkant alle kans op een succesvol en prettig vervolg is. Tenslotte beste ouders, willen we u verzoeken bij voorkomende vragen eerst contact op te nemen met de coach van uw kind. Komt u er samen niet uit, loop op maandagavond tussen 7 en 8 gerust de bestuurskamer binnen om het item met een lid van het jeugdbestuur te bespreken tijdens het wekelijkse spreekuur. Een sprankelend en onvergetelijk seizoen gewenst!

Namens het bestuur, Jan

Meer recent Haslou nieuws

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!