Haslou
Informatie van de KNVB
Woensdag 3 februari

Voor honderdduizenden recreatievoetballers zit het seizoen erop, KNVB mikt op ‘Regiocups’


Voor de recreatieve amateurvoetbalteams bij de jeugd en senioren zit het seizoen erop. Voor het tweede jaar op rij wordt de competitie vanwege het coronavirus niet afgemaakt.
Voetbalbond KNVB meldde dinsdag dat de recreanten, de zogenaamde B-categorie, het seizoen niet meer op reguliere wijze af zullen maken. Vanwege het coronavirus liggen de competities al sinds 9 oktober stil. Opnieuw vervallen de promotie- en degradatieregelingen. 

De KNVB probeert voor al die duizenden jeugd- en seniorenteams in het voorjaar nu een Regiocup op te zetten. Er wordt dan alleen tegen clubs uit de directe omgeving gevoetbald. De reisafstand wordt dan beperkt, zodat het coronavirus zich minder makkelijk kan verspreiden.  
,,Na al die maanden wil iedereen dolgraag weer voetballen en wij willen hiervoor alle mogelijkheden benutten", zegt Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB. We hopen dat eerst de volwassenen weer normaal mogen trainen.
Veel van deze 600.000 voetballers zitten thuis en bewegen nauwelijks, terwijl sporten in de buitenlucht juist goed is, zowel lichamelijk als geestelijk. Vervolgens willen we dat iedereen weer lekker wedstrijden kan spelen. Dat hebben we allemaal enorm gemist.’’

Eerste elftallen
In de A-categorie (de eerste elftallen bij de senioren én de geselecteerde jeugdteams tot en met de hoofdklasse) hoopt de KNVB nog wel een competitie af te werken, zodat er promotie en degradatie kan plaatsvinden. Die competitie moet uiterlijk op 9 en 10 april beginnen, maar dan zal er vanaf begin maart wel weer in teamverband moeten worden getraind. Omdat senioren vanaf medio oktober met maximaal twee spelers mogen trainen op 1,5 meter afstand, hebben zij een enorme trainingsachterstand opgelopen. Lukt het niet begin april te starten, dan wil de bond ook voor deze teams een Regiocup in het leven roepen.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!