Haslou
Coronavloek positief blijven benaderen!
Woensdag 3 februari

Coronavloek positief blijven benaderen!


Tja, ze hebben goed praten, “er is licht aan het eind van de tunnel!” Maar ze zeggen er niet bij hoe lang de tunnel is. We zijn het goed zat, alle activiteiten die het leven nog meer de moeite waard maken, worden geschrapt of uitgesteld. Inkomsten van mensen, ondernemers drogen op, we zien het elke dag om ons heen gebeuren. Er zijn uitspattingen en overtredingen die niet goed te praten zijn, noch gezwegen als je zelf of een naasten zelf wordt geconfronteerd met de diagnose “positief” voor Covid-19. Ik heb nog zelden zo negatief gedacht over het woord “positief”.

Weet je, wat ik positief vind en inadem?
Onze jeugdteams mogen gelukkig blijven doortrainen en doen dat ook volop. Die blije en goedgemutste kindergezichten verwelkomen op het sportcomplex en nog blijer zien weggaan, dat voelt pas positief. Tweemaal en voor een groot gedeelte van de teams zelfs driemaal per week een verantwoorde training mogen volgen van gedreven jeugdleiders. We kunnen dat (helaas) niet met een vrijwilligersvergoeding belonen, maar geloof me, als je naar de lichaamstaal van de kinderen kijkt, weet je waarom je die kostbare tijd investeert!
De jeugdleiders noem ik het kapitaal van de vereniging. Daarnaast wil ik niet onvermeld laten dat het jeugdbestuur tijdens de gehele duur van de coronacrisis de flexibiliteit aan de dag legt om steeds maar weer schema’s te wijzigen, het complex te openen en te sluiten en online te vergaderen. Dat lijkt voor leiders en bestuur wel “business as usual”, maar dat is niet zo. Het is toch alsof je met een opgetrokken handrem aan het rijden bent.
De technische commissie leunt ook zwaar op de kennis en expertise van de coaches als het gaat om het vooruit kijken naar komend seizoen. Er zijn immers weinig observaties mogelijk geweest vanwege het stilleggen van de competitie. Daarom zijn we gelukkig met de initiatieven van eigen verenigingsmensen om trainingsinhouden uit te wisselen, teams van trainer tijdelijk te wijzigen en talentjes eens te laten proeven aan een hoger niveau, om maar enkele uitdagingen te noemen. Enig wedstrijdritme doen de jongste teams (JO07 t/m JO15) op bij de regelmatig georganiseerde en toegestane, onderlinge toernooien.

Afsluitend blijven we het uiteraard jammer vinden, dat ouders en grootouders nog steeds moeten worden geweerd van het complex.                           

Blijf gezond en blijf sporten, blijf positief!

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!